Development

                                                                                                                        


 

IGlobal biedt commerciele en publieke organisaties (tijdelijke) ondersteuning op projectbasis of een ad-interim positie.

Business Development (groei en ontwikkeling)

download
brochure
Doordat de markt en klantbehoeften veranderen en steeds meer vragen van organisaties en medewerkers is groei in omzet en winstdoelstellingen steeds een grotere uitdaging. Wij kunnen u helpen in kaart te brengen waar en hoe u het meeste rendement uit uw organisatie kunt halen. Ook als het gaat om de juiste competenties van uw medewerkers te optimaliseren.
Het ontwikkelen van de omzet en winstgevendheid heeft diverse raakvlakken. Business development heeft niet enkel betrekking op uw klanten maar ook op andere aspecten zoals;

– nieuwe (potentiele) marktsegmenten
– nieuwe produkt-markt combinaties ontwikkelen
– fusies en overnames
– uitbouwen en handhaven van marktaandeel
– imago en merk-bekendheid
– etcetera

Vaak begint de ontwikkeling bij huidige klanten en marktsegmenten waar men nog niet of niet optimaal ontwikkeld is. Het behouden en uitbouwen van bestaande klanten moet het uitgangspunt zijn en niet in gevaar komen door andere initiatieven. Ondanks dat men niet actief denkt over een van bovengenoemde opties is het goed deze toch mee te nemen met uiteindelijke keuzes.

Naast kostenvermindering en besparing is het realiseren van meer omzet bij bestaande en mogelijke nieuwe klanten of prospects essentieel.
Enkele onderdelen die onder de loep genomen kunnen worden zijn;
  • Verbeteren marketing mix
  • Verbeteren marketing communicatie
  • €-commerce strategie
  • Efficiëncyverbetering verkoopapparaat
  • Klantgericht ondernemen
  • Klanten beheer
lees meer in de brochure…