interim

                                                                                                                        


IGlobal biedt commerciele en publieke organisaties (tijdelijke) ondersteuning op projectbasis of een ad-interim positie.

Interim-management

download
brochure
Het inschakelen van een executive interim manager is een belangrijke investering. Dit maakt dat hoge eisen gesteld kunnen worden aan de achtergrond van de executive interim manager.

 
Het aanbod aan interim managers is in de regel ruim. Toch past de achtergrond van slechts een klein deel van deze groep op de vragen en eisen die onze klanten en wijzelf stellen.
Het is allang niet meer zo dat ‘gewoon een goede ervaren vent (m/v)’ de meest geschikte interim manager is. Onze executive interim managers hebben veelal expliciet voor het interim vak gekozen. Zij zijn goed opgeleid en voldoen aan hoge eisen en criteria. Wij hanteren deze hoge eisen stringent zodat wij kwaliteit, niveau en ervaringsdeskundigheid kunnen garanderen.

Heeft u tijdelijk behoefte aan ondersteuning of het invullen van een positie maar u wilt daar geen vacature voor inzetten, dan bieden wij de mogelijkheid tot tijdelijke invulling van bezetting. Dit kan op zowel directie- management niveau als operationeel aansturend management. Ook hier zullen wij met u duidelijk het profiel, de kenmerken en competenties met u bepalen naast de doelstellingen die u wenst te realiseren. Interim-management kan bijdragen aan waardevolle inzichten die uiteindelijk tot verbetering en optimalisatie van processen en activiteiten kan leiden. Tevens geeft het u een hoogwaardige ondersteuning op voor u kritische plekken binnen uw organisatie. 

 

Interim management, van functioneel tot algemeen management, vereist functionele en/of algemene management ervaring en is vaak gericht op het verbeteren van processen. De manager werkt in kleinere en middelgrote organisaties doorgaans op het hoogste niveau. In grotere organisaties direct onder het hoogste niveau. 
Bijvoorbeeld:
  • het leiden van een organisatieonderdeel tijdens een transitie
  • het verhogen van de slagkracht van een divisie of afdeling
  • het verbeteren van de resultaten van marketing en verkoop
  • het waarnemen van een vacante managementfunctie
Tot voor kort werd interim management vooral verbonden met het tijdelijk inhuren van capaciteit op hoog niveau. Tegenwoordig gaat het vaak ook om het realiseren van complexe veranderingen en blijvende verbeteringen in een organisatie. Uitdagingen waarvoor de tijd, capaciteit of specifieke vaardigheden, ervaring en deskundigheid vaak ontbreken.